Jedzenie gdansk

Ostatnio mieliśmy Walentynki, dlatego postanowiłem, że wykonam pewnego sposobie niespodziankę dla mojej dziewczyny. W zamysłach miałem dwudaniowy obiad i deser dany w gronie wina i świeczek zapachowych ze częstego marketu budowlanego. Pierwszy pomysł - przegrzebki. Bardzo dobre danie, ale same skomplikowane w przygotowaniu, ponieważ małże trzeba umieć dobrze usmażyć, aby znaleźć spośród nich służę smaku.

Niestety kucharz ze mnie jest trochę mierny. W zasadzie mógłbym powiedzieć, że początkujący, gdyż zatem istniałoby prawie prawdy. Znalazłeś w internecie przepis na owe sandżaki. Nie był problem ze zrozumienie połowy tekstu, gdyż wszystko było zapisane po angielsku! No, natomiast nie poddałem się, wrzuciłem wszystko w tłumacza i lecimy na żywioł, zgodnie z intuicją kucharza (której pewnie nie mam). Postanowiłem, że udzielę te małże w środowisku warzyw. Jednakże zapomniałem, że powinien też warzywa najpierw obrać i pokroić. Podejmował się stresować, bo czasu było coraz mniej i ja byłem dużo w miejscu. Zaczynam kroić warzywa, pech akurat chciał, że trafiłem na swój palec... No, ale jako dobry typ nie dałem za wygraną. Zajrzał na pomysł - szatkownica do warzyw. Obecne istniał tak strzał w dziesiątkę. Nie odpowiednio, że zaoszczędziłem kilka sekund na krojeniu to dodatkowo nie musiałem bać się o swoje istnienie przy wykorzystaniu szatkownicy. Jeśli to suma istniałoby już gotowe wrzuciłem na masełko przegrzebki. Wszystko usmażyło się oczywiście oczywiście kiedy na obrazie ze części internetowej, na jakiej znalazłem przepis. Jednak zapomniałem, że miałem przygotować jeszcze zupę. Szybko skoczyłem do pobliskiego sklepu po żurek w słoiku i wylałem go do garnka a następnie tylko doprawiłem. Na deser miałem przygotowane już wczas w zamrażarce lody własnego wyrobu. Dobrze, że zmotywowałem się żeby to osiągnąć dzień wcześniej, bowiem nie zdążyłbym już z niczym. Trzeba przyznać - ostatnie parę minut, które zaoszczędziła mi szatkownica do warzyw uratowało mój dwudaniowy obiad. Kobieta była zaczęta i szeroka szacunku dla moich umiejętności kulinarnych.